Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε για 1η φορά στα Βόρεια Δωδεκάνησα με ιδιαίτερη επιτυχία στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κω (ΕΚΦΕ) ο τοπικός προκριματικός διαγωνισμός 14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών?EUSO 2016.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα που σε αυτό συνέβαλλαν όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές, οι συνοδοί καθηγητές, η επιτροπή του διαγωνισμού και οι επιτηρητές-αξιολογητές.

Συμμετείχαν συνολικά 35 μαθητές από όλα τα Γενικά Λύκεια της Κω και της Καλύμνου. Όλοι οι μαθητές που πήραν μέρος, γνώρισαν τις φυσικές επιστήμες και από την πειραματική σκοπιά. Διαγωνίστηκαν σε τριμελείς ομάδες, ενθαρρύνοντας την συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας, σε αντίθεση με άλλους διαγωνισμούς που είναι ατομικοί.

Η τελική κατάταξη των τριών ομάδων που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία είναι:

Σχολείο – ομάδα

βαθμολογία

1η θέση

ΓΕΛ Αντιμάχειας – 1η ομάδα
(Σαρρή Δέσποινα, Τσίχλας Ευριπίδης, Φώτης Νικόλας)

266/300

2η θέση

2ο ΓΕΛ Καλύμνου – 2η ομάδα
(Μάγκου Σαββίνα, Μπαλαφέτας Χρήστος, Στεφαδούρου Ευανθία)

244/300

3η θέση

2ο ΓΕΛ Καλύμνου – 1η ομάδα
(Βούης Θεοφίλης, Κουλλιά Αντωνία, Καλικάτζαρος Μιχάλης)

228/300

Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται και θα διαγωνιστούν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για την επιλογή των ομάδων που θα μας εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην τελική φάση της Ολυμπιάδας στην Εσθονία.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο του ΕΚΦΕ Κω στην πλατεία Ευαγγελίστριας ? Ασφενδιού στην Κω, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Το εργαστήριο πλέον είναι έτοιμο και επισκέψιμο. Λειτουργεί κανονικά για χρήση των δασκάλων, των καθηγητών και των μαθητών της Κω αλλά και των γύρω νησιών.

Τα θέματα του διαγωνισμού θα τα βρείτε στον φάκελλο “διαγωνισμοί” στο box

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και στους καθηγητές που τους προετοίμασαν και τους συνόδευσαν.

Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους καθηγητές που συνεργάστηκαν με το ΕΚΦΕ Κω με οποιοδήποτε τρόπο, για την επιτυχημένη διεξαγωγή του διαγωνισμού, που χωρίς την εθελοντική τους συμμετοχή θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα.