Πανελλήνιος διαγωνισμός πειραμάτων στις Φυσικές Επιστήμες – EUSO 2020


Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο «διαγωνισμός πειραμάτων φυσικών επιστημών EUSO 2020» και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου έγινε στο αμφιθέατρο του Ευγενιδείου Ιδρύματος η εκδήλωση βράβευσης όλων των συμμετεχόντων, παρουσία της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως.
Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κω – βορείου
συγκροτήματος Δωδεκανήσου συμμετείχε από την περιοχή μας, με δύο τριμελείς ομάδες μαθητών της Β΄ Λυκείου στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό πειραμάτων EUSO.
Η μία ομάδα ήταν από το ΓΕΛ Ζηπαρίου Κω με τους οι μαθητές: Δρομπόνη Άγγελλο Μαρκάκη Κυριάκο και Μαρκάκη Μιχαήλ και με συνοδό καθηγήτρια την κυρία Κακάρογλου Αγγελική Χημικό.
Η άλλη ομάδα ήταν από το 2 ο ΓΕΛ Καλύμνου, με τους μαθητές: Βούη Νικόλα, Σκαρούλη Νικόδημο και Σκυλλά Ατούμισσα, με συνοδούς καθηγητές την κυρία Τσιριγώτη Γεωργία Φυσικό και τον κύριο Μάγγο Ιωάννη Χημικό.
Επικεφαλής των ομάδων ήταν ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Κω Παπαδάκης Ιωάννης – Φυσικός.
Οι ομάδες αυτές είχαν προκριθεί από τον αντίστοιχο τοπικό διαγωνισμό του ΕΚΦΕ Κω, που διεξήχθη στην Κω το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019.
Το ΕΚΦΕ Κω συγχαίρει πρωτίστως τους μαθητές για την συμμετοχή τους και την αξιέπαινη παρουσία τους σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού.
Ευχαριστούμε τους καθηγητές που συνοδεύουν και προετοιμάζουν τους μαθητές σε τέτοιες σημαντικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό ή εργασιακό χρόνο.
Τέλος να τονίσουμε ότι η μετάβαση και διαμονή των μαθητών και συνοδών
καθηγητών στην Αθήνα έγινε από το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς στα πλαίσια του έργου «Δράσεις ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης στα Δωδεκάνησα» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Κως, 27/1/2020

Το Δελτίο τύπου θα το κατεβάσετε από εδώ

Βίντεο από τον διαγωνισμό και την εκδήλωση εδώ

Φωτογραφίες από τον διαγωνισμό εδώ

Tο twit της υπουργού παιδείας εδώ