Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. διοργάνωσε και φέτος με εξαιρετική επιτυχία τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2018. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. που γεννήθηκαν μετά την 01-01-2001 (Α’ και Β΄ τάξης Λυκείου).

Στους τοπικούς διαγωνισμούς (Α’ Φάση) συμμετείχαν συνολικά 335 τριμελείς μαθητικές ομάδες από 311 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια από όλη την Ελλάδα και προκρίθηκαν 66 ομάδες για να συμμετάσχουν στους δύο Πανελλήνιους διαγωνισμούς (40 στην Αθήνα και 26 στην Θεσσαλονίκη).

Οι Πανελλήνιοι διαγωνισμοί διεξήχθησαν το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 σε Αθήνα (ΕΚΦΕ Αγ. Αναργύρων) και Θεσσαλονίκη (ΕΚΦΕ Κέντρου) για τις ομάδες από τα σχολεία της Νότιας και Βόρειας Ελλάδας αντίστοιχα.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης στην Αθήνα,  που έγινε στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου,  για την απονομή επαίνων και βραβείων στους μαθητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

 

Από την περιοχή μας συμμετείχαν και βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους δύο ομάδες για 3η συνεχή χρονιά:

Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κω (2η συνεχόμενη χρονιά) και

Η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου.

Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους καθηγητές που τους προετοίμασαν και στους συνοδούς καθηγητές τους στην Αθήνα.

Εδώ θα βρείτε φωτογραφίες του διαγωνισμού.

Περισσότερα στην σελίδα της ΠΑΝΕΚΦΕ στην θέση EUSO … αρχεία.