Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα σε σχολεία της Κω

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κω ? βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου , το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Κω διοργάνωσε την παρακάτω εκδήλωση ως την περιγράφουν οι μαθητές που συμμετείχαν:

Η εμπειρία μας από τη συνάντηση και τον αγώνα λόγου για την Βιοηθική (μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κω)

    Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 έλαβε χώρα στην αίθουσα    «Ευαγόρας  Παλληκαρίδης »  του 1ου Γυμνασίου Κω μια ξεχωριστή εκδήλωση. Το ΕΚΦΕ Κω σε συνεργασία με το πρώτο και το δεύτερο Γυμνάσιο Κω οργάνωσε έναν αγώνα λόγου (debate) με θέμα την Βιοηθική.

Κατά τη γνώμη μας αυτό ήταν κάτι πρωτότυπο για τους μαθητές των δύο σχολείων, πράγμα το οποίο μας  εντυπωσίασε. Βρήκαμε την όλη προετοιμασία πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική και τον αγώνα λόγου μια μοναδική εμπειρία.

Η συζήτηση συγκεκριμένα είχε θέμα τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και περιείχε αμφιλεγόμενες απόψεις από τα δύο «πάνελ». Ο αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, κ. Κρίτων Καλαντίδης, διόρθωνε τους μαθητές σε ορισμένα σημεία και εμπλούτιζε τον αγώνα λόγων με επιπλέον πληροφορίες.

Ως μαθητές θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Καθηγητή μας κ. Σωτήρη Καπέκα, τον κ.Καλαντίδη, καθώς και όλους όσοι συντέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

Μαρία-Νίκη Χατζαντώνη, Αντώνης Αβρίθης, Χριστιάνα Ζούλα, Μαριάννα Καμπανή, Μαρία Ανθούλη, Γιώργος Μουζάκης, Διονυσία Μαργιέ

Υ.Γ. Το ακροατήριο ήταν όλοι οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και των δύο Γυμνασίων της Κω